היסטוריה כללית- ספר ה'אקדמות למדע ההיסטוריה' ('מקדמה') הוא הניסיון הראשון - לא רק בספרות הערבית אלא בספרות העיון של כל העמים - להתחקות על הגורמים הקובעים את מהלך ההיסטוריה. בספר זה, שכתב בשנת 1377 היסטוריון מוסלמי, שהיה גם פוליטיקאי פעיל בצפון - אפריקה, ביקש אבן-ח'לדון להעלות על הכתב את מכלול יסודות הקבע המשותפים לכל המצבים ההיסטוריים, ואת מכלול המסיבות, המתחלפות לפי המקום והזמן, ולהגדיר חוקים בעלי תוקף כללי הקובעים את ההתפתחות ההיסטורית של כל העמים בכל הזמנים.
על שלושה מושגי יסוד מושתתת משנתו ההיסטורית והסוציולוגית של אבן-ח'לדון : על חלוקת המין האנושי לבדווים ולתושבי קבע ; על המחזוריות בעלייתן ובירידתן של ממלכות ; ועל התודעה הקיבוצית - כלומר על ההרגשה המודעת המאחדת ומלכדת קיבוץ של בני אדם ונוטעת בלב כל אחד מהם אחריות הדדית ומסירות נפש לאחיו ולקיבוץ כולו - שהיא הכוח המניע של כל מהלך ההיסטוריה. מתוך התבוננות מעמיקה ומקורית יצר אבן - ח'לדון 'מדע חדש', שעניינו, כדבריו, ב'ידיעת התאגדותם החברתית של בני המין האנושי, המצבים השונים ביישובו של עולם, המסגרות המדיניות, עיסוקיהם של בני אדם ופרנסותיהם, המדעים והמלאכות'. עניינים אלה נסקרים ב'מקדמה' דרך שיטה בזה אחר זה, וכך נפרשים לפני הקורא, ביריעה מקיפה אך תמציתית, הידיעות וההשקפות, המושגים והמוסדות של התרבות הערבית, כפי שהתגבשו במשך שמונה-מאות שנה בקירוב, מראשיתה של תרבות זו לפני עליית האסלאם ועד ימיו של אבן-ח'לדון, שהיה אחרון ההוגים הדגולים בתרבות הערבית, ואולי הגדול שבכולם.
מתרגם הספר, עמנואל קופלביץ, צירף לתרגומו מבוא מקיף והערות. במבואו דן המתרגם באבן-ח'לדון ובמשנתו על רקע תקופתו, במקומו של אבן-ח'לדון בתולדות מדעי החברה ובספר ה'מקדמה' - תולדות הנוסח וכתבי היד.
מצב טוב מאוד 407 עמודים.