האיש שידע יותר מדי אלן טיורינג והמצאת המחשב
לוויט דיויד
90 ₪
במלאי- מוציא לאור
- אריה ניר
- שנת הוצאה
- 2007
- שפה
- עברית
- קטגוריה
- טכנולוגיה חשמל אלקטרוניקה מכניקה מחשבים חומרים הנדסת חשמל הנדסה טכנית
טכנולוגיה ומחשבים-האיש שידע יותר מדי אלן טיורינג והמצאת המחשב מאת דיוויד לוויט (הלשון האבודה של העגורנים).
אלן טיורינג נחשב לאבי המחשב והבינה המלאכותית. היה בו שילוב נדיר של מתמטיקאי תיאורטיקן ואיש מעשה, שהיה מעורב אישית בבנייה של מכונות החישוב שתכנן.פריצת הדרך לבניית מכונת חישוב ממשית הוגשמה כאשר טיורינג, יחד עם צוות של מדענים והוגים, בנו מתקנים שנועדו לפצח את צופן האניגמה של הנאצים ובכך קידמו את ניצחון בעלות-הברית במלחמת העולם השנייה.
כבר בעבודת הדוקטורט שלו, בשנת 1936, התמודד טיורינג עם אחד האתגרים המתמטיים הגדולים של התקופה - בעיית הכּריעוּת", והציע, באופן תיאורטי, בניית מכונת חישוב ניתנת לתכנות.לאחר המלחמה, הפך טיורינג לנושא הדגל של הבינה המלאכותית וניסח את מבחן טיורינג המפורסם, הקורא תיגר על תפיסות המודעות האנושית שלנו.
ואולם, המדען שהתברך באחד המוחות החריפים ביותר, נחשב גם לאדם תימהוני, בעל נפש נסערת.גישתו בנוגע לרמת התבונה האפשרית של מכונה שתוכל ללמד את עצמה, ליזום ולהסיק מסקנות ועצם האפשרות שהמחשב יעלה על האדם וישתלט על העולם, עוררו התנגדות רבה. גם עובדת היותו הומוסקסואל, שאליה התייחס בגילוי לב מפתיע לתקופתו, הקימה לו מתנגדים ואויבים. הוא נעצר בעוון הפרת חוקים אנטי-הומוסקסואליים ונידון ל"טיפול" שהיה בעיקרו סירוס כימי. טיורינג התאבד, ככל הנראה בנגיסת תפוח טבול בציאניד.
מאנגלית: יעל סלע שפירו. מצב טוב מלבד כריכה אחורית פגומה. 271 עמודים.
מידע על הזמנות ומשלוחים
תשלום מתבצע בטלפון או בעת הרכישה בחנות.
משלוחים מתבצעים לכל רחבי הארץ באמצעות דואר ישראל רשום או שליח עד הבית לפי בקשת הלקוח.
ישנה גם אפשרות משלוחים לחו״ל בדואר EMS או ECO-POST.
לשאלות ובירורים ניתן ליצור קשר בטלפון או במייל.